Våre jenter har all ære av innsatsen, men må innse at cupreisen er over for i år.

AS 28.04.2022

Det var en kamp med nerve, trøkk og mange publikummere på Sport. Så var det også Telemarks to fremste lag i kvinnefotball som møttes til 1. rundekamp i NM onsdag 26. april. Kampen var lenge spennende, men én Odd-skåring like før pause, og én rett etter hvilen gjorde bakken bratt for våre jenter. Det endte til slutt med seier 4-0 til Odd som ledet 1-0 ved pause.

Best i Telemark

At det skulle bi en tøff kamp var hevet over tvil. Mens vi måtte gi tapt for overmakten i serieåpningen mot KFUM, vant Odd-damene greit 2-0 mot sterke Gimletroll i sin første seriekamp for året. Laget fra Skien har også ambisjoner om opprykk. Men våre jenter ga det de hadde i cupmatchen og leverte solid framgang målt opp mot seriestarten borte mot KFUM.

På stillingen 0-0 seint i første omgang hadde vi også to store sjanser til å ta ledelsen. I stedet var det gjestene som punkterte nullen like før hvilen.

Etter en god første omgang ble Snøgg dypere og mindre ballbesittende i andre omgang. En megasjanse fikk vi likevel. Men muligheten for å redusere til 1-3 forsvant da ballen trillet få centimeter på feil side av stanga med Odds keeper utspilt.

Tidligere Snøgg-jenter skåret tre

Tre tidligere Snøgg-jenter var sentrale i Odds seier. Julie Kjosvold Pedersen noterte seg også for to av Odds skåringer, mens Frida Østland Vala satte inn én. Begge spilte 90 minutter for skienslaget. Det samme gjorde Guro Østland Vala. Det er ingen tvil om at Snøgg har levert til det som er bestemt å skulle være kvinnefotballens flaggskip i Telemark.

Til tross for fire baklengs og null forlengs leverte Snøgg en god kamp. Maren Finnebråten, Thea Lunde Håland, Charlotte Jensen Pedersen og Therese Hamre Biseth var blant dem som satte standarden sammen med keeper Karine Rulnes Faane. En uavhengig jury på stadion kåret også Karine til kampens Snøgger.

Det heter gjerne at ingenting blir så fort historie som en fotballkamp. Sikkert er det at damelaget skal i aksjon igjen allerede søndag 1. mai. Matchen er årets første serieoppgjør hjemme for 2. divisjonsdamene. Spillerne og klubben takker alle dere som stilte på publikumsplass i kampen mot Odd. Vi ønsker dere alle velkommen tilbake til seriekampen mot Hønefoss BK 2 søndag. Vit at støtten fra tribunen er veldig viktig for spillerne!

Kampstart søndag er klokka 14.00.

Les hva Telen skrev etter Snøgg-Odd-kampen HER.
Varden streamet kampen live med kommentator. Se hele, eller det du vil av kampen i opptak HER.