Damelaget leverte varene da fjerdeplassen ble sikret i 2. divisjon avdeling 1.

AS 11.10.2021

Den amputerte seriesesongen i 2. divisjon ble avsluttet med seier 5-2 for damelaget. Bortekampen mot Gjelleråsen søndag 10. oktober var lenge veldig spennende. Begge lag ønsket å angripe, og det var hjemmelaget som sikret en tidlig ledelse. Snøgg kom imidlertid tilbake og ledet 3-1 ved pause.

Sesongens første borte

I andre omgang puttet våre jenter ytterligere to før hjemmelaget reduserte til 2-5 på straffespark. Dermed endte det med sterk tremålsseier til våre jenter.

For damelaget kjentes det også deilig å sikre høstens første borteseier i serien. Trepoengeren innebærer at Snøgg til slutt ender på fjerdeplass i avdelingen som har bestått av ni lag. Sarpsborg 08 vant avdelingen og er dermed med i kval.oppsettet for mulig spill i neste års 1. divisjon.

NFF har for øvrig bestemt at ingen lag rykker ned fra kvinnenes 2. divisjon i år.

Facts fra sesongen

Med kun åtte tellende seriekamper for lagene i avdelingen ble hver enkelt kamp veldig viktig med tanke på å sikre nok poeng for å knive i toppen. Knepne Snøgg-tap mot henholdvis Grei 2 og Ullensaker/Kisa bidro til at bakken ble for bratt for våre jenter. Uansett endte Snøgg som det mestskårende laget i avdelingen – mye takket være seieren 16-0 hjemme mot Hallingdal 19. september. Seieren er den største for noe kvinnelag i Snøgg i dette årtusen.

Statistikken for 2021 viser også at Julie Kjosvold Pedersen endte som nummer to på toppskårerlista i avdelingen med sine ni skåringer. Cecilie Sørensen havnet som nummer tre med sine seks fulltreffere. Mestskårende ble Sarpsborg 08s Julie Stafne Gustad som noterte seg for 12 nettkjenninger.

Snøgg-damene holdt nullen i to av de åtte seriekampene i 2021- begge ganger med vår førstekeeper i år – Karine Rulnes Faane – mellom stengene.

Se sluttabell i Snøgg-damenes avdeling HER.

Følg Snøgg-damene på Facebook HER.