Snøgg Fotball forlenger med Frode Telseth som blir hovedtrener for damene også i 2020. Telseth har ledet laget i 2019 og har etter klubbens vurdering gjort en meget bra jobb, selv om det endte med nedrykk fra 1. divisjon.

Notodden 3. desember 2019

Vil heve spillerne

– Vi i Snøgg er veldig glade for at Frode tar et nytt år med damene. Han har markert seg som en fotballfaglig sterk person som har tilført den unge Snøgg-utgaven mye i løpet av tiden han har hatt til rådighet. Vi kjenner oss trygge på at han og teamet hans vil heve jentene videre den kommende sesongen, sier sportslig leder i Snøgg Fotball, Andreas Soltvedt.

Frode Telseth er klar på at Snøgg-damene skal fortsette med høy treningsmengde og god treningsinnsats i 2020.

-Men vi skal øke kvaliteten i treningsarbeidet, noe vi også viser gjennom å styrke trenerteamet i 2020, sier Telseth.

Tommy har takket ja

Ny mann i trenerteamet tilknyttet damelaget i 2020 blir fotballpersonligheten Tommy Svindal Larsen fra Skien. Svindal Larsen hentes inn i samråd med Frode Telseth og skal først og fremst være spillerutvikler og assistent rundt Snøgg-damene neste sesong.

Tommy Svindal Larsen vil være kjent for mange etter å ha spilt til sammen 517 obligatoriske A-kamper for Odds Ballklubb, Stabæk, Start og tyske FC Nürnberg i sin aktive karriere. Han representerte det norske landslaget 24 ganger.

-Vi skal bruke mye tid på å øke spillernes taktiske forståelse, spesielt når vi har ballen i laget, og da kan jeg ikke tenke meg noen annen enn Tommy til å gjøre denne jobben sammen med oss neste sesong. Det blir minst like lærerikt for meg som for spillerne, sier Frode Telseth.

Hadde lyst på utfordringen

Tommy Svindal Larsen sier han gleder seg til oppgavene som venter.

– Jeg har en relasjon til Frode (Telseth) fra før og synes det som skjer med norsk kvinnefotball er spennende. Da Frode fortalte om hvordan de siste årene har vært i Snøgg og hvilke tanker klubben har for tida som kommer, fant jeg ut at dette hadde jeg lyst til å gjøre. Dette motiverer meg også. Med god spillerutvikling vil du få et kollektivt resultat, sier Tommy Svindal Larsen

Svindal Larsen vil etter avtale også kunne bidra i tilknytning til spiller- og klubbutvikling generelt i Snøgg Fotball. Han skal i tillegg jobbe for å øke markedsinntektene til klubben.

Ønsker å være drivkraft

I tillegg til Frode Telseth og Tommy Svindal Larsen er det nå klart at Snøgg Fotball viderefører samarbeidet med Linn Stølan Herfoss (medtrener/ansvarlig kampanalyse) tilknyttet damelaget i 2020.

Klubben har også trua på å lande keepertrener pluss ytterligere en medvirkende rundt damelaget om kort tid.

-Snøgg Fotball ønsker å være en offensiv drivkraft for kvinnefotball i Telemark og styrker derfor satsingen i 2020. Vi er veldig glad for at Tommy Svindal Larsen har takket ja til utfordringen og har stor tro på teamet som skal lede klubbens toppsatsing videre, sier Andreas Soltvedt.

På bildet ses f.v. Tommy Svindal Larsen, Linn Stølan Herfoss, Frode Telseth og Snøgg Fotballs styreleder Ola Wårås.