Snøgg rykker ned. Håpet om videre 1. divisjonsspill for jentene våre er ute. Men våre jenter har all ære av sesongen.

 

Andreas Soltvedt – 23.09.2019

Sportslig leder

 

Det var den siste livlina. Men 1. divisjonshåpet for 2020 brast i møtet med serieleder Fløya søndag 22. september. Seriekampen på Sport endte med seier 2-0 til gjestene. Begge målene kom før pause.

Like gode før pause

Når dette er sagt; før hvilen var det ikke mulig å se forskjell på topp og bunn utpå banen. Ja, vi slapp inn et drittmål av en gjennomløping tidlig og fikk en korrekt idømt straffe imot oss idet klokka bikket 45. Men bortsett fra dette var det klin likt før pause, vil vi mene. Jentene våre hadde en offensiv tilnærming og var aldri i nærheten av å være redde for serielederen. Det betalte seg nesten.

Etter pause gikk lufta gradvis mer ut av Snøgg-ballongen. Fløya overtok mye av spillet. Vi slet med å komme til sjanser, men var sjeldent truet bakover. Hadde vi ligget sånn hele kampen, kunne det ha endt 0-0. Men et slikt resultat ville ikke hjulpet oss. Jentene skal ha all ære av innsatsen og i sesongen for øvrig. Vi rykker ned med stolthet og har ingen planer om å gi ved dørene i de siste fire seriekampene.

Nedrykk for mange miljøer

Hadde sesongen vært som i fjor, ville vi fortsatt hatt mye å spille for i vår nåværende situasjon. De høye kvinner og herrer vedtok imidlertid tidlig i år at fire – og opptil fem – lag rykker ned fra 1. divisjon i 2019. Dermed er det duket for degradering av mange utviklingsmiljøer rundt omkring i Norge. Samtidig reiser mange spillere utenlands fra Toppserien. Serieomleggingen skal visst likevel gi bedre topping totalt sett.

Vi i Snøgg tror ikke den nye serieordningen er en garantist for å heve norsk kvinnefotball på sikt. Vi tror færre lag i toppen betyr færre gode utviklingsmiljøer landet rundt og dermed også færre norske kvinnefotballspillere i toppsjiktet.

Full satsing i Snøgg neste år

Men vi i Snøgg tenker ikke å gi oss med det første. Vi skal satse skjorta på damene i 2020 og gleder oss også over at Odds BK i Skien nå vurderer å satse på en toppfotballsatsing for kvinner.

Enn så lenge er vi  i Snøgg i førersetet. Vi gleder oss til fortsettelsen.

På bildet er Åse Marit i aksjon for oss mot Fløya søndag 22. september 2019.

Foto: Johannes Brendemo